Tuesday, 16 October 2012

Mak mengajar Saya Supaya Bersabar.. --> Saya CUBA

Assalamualaikum semua....
lama juga tak 'update' blog ni..
biasa la kesibukan lalulintas yang amat sangat...
* Weeeeeeeeehiuuuuuuuuuwwwwww *



tadi saya berborak dengan mak saya...
semua saya cerita kan kepada dia..
tiba2 rasa rindu dengan mak saya...
mak saya selalu doakan kejayaan saya
dan adik beradik saya yang lain....
* KAMI akan buat mak bangga dengan kejayaan KAMI *

ok STOP..
lets BEGIN the story.....

harinie kelas projek...
tiba2 pensyarah malas nak sebut nama plak..
lantas dia memilih seorang hamba ALLAH ni...
dan "beliau" itu memanggil nama semua orang 
sambil memandang wajah mereka 
* ambil nama untuk kedatangan kelas *


selepas nama ain,,atiqah,,syahirah...
akan muncul nama farah nabila..
itu adalah nama saya...
nama yang mak dan ayah saya bagi tau...
saya dengan excited telah mengangkat tangan saya...
* Alaaaaaaaa kalau korang pun mesti korang buat benda sama kan *


Tiba2 Hamba ALLAH itu...
memanggil nama saya....
dengan TIDAK BERMAYA...
TANPA memandang WAJAH SAYA
padahal saya dah angkat tangan time tu.....
* Penat ALLAH cipta wajah saya yang comel ini untuk ditatap oleh setiap MAKHLUK nya *


Secara 'Automatik" nya...
kelas menjadi kalut...
semua orang gelak kan saya....
ada yang cakap " amboi marah sungguh aih"
ada juga yang cakap " amboi.. tak tengok langsung"

SUBHANAALLAH....
jika boleh di 'scan' wajah saya ketika itu...
pasti nampak urat2 malu yang amat sangat
telah muncul di wajah saya.......
serius saya rasa malu...
dah la hari nie kelas gabung plak..
ada dua kelas dalam satu dewan.....
dah tu masa diorang gelak tu "beliau" tu pun
turut ikut gelak sekali..
* Memang cam HARE la perangai kau bro *


saya rasa macam saya makhluk asing...
semua pandang pelik sambil gelak...
rasa diri semakin mengecil dan 
terus mengecil tanpa henti...
* Errkkk cam citer katun plak*


Tapi saya secara jujur nya....
saya rasa kecik hati...
rasa dipermainkan...
dan....
saya rasa bodoh apabila dipermainkan...

manusia2 sekalian...
tolong lah jangan buat saya macam ni...
saya juga manusia seperti anda
yang punya hati dan perasaan!!!!!!!!

Terima Kasih kerana
anda berjaya permainkan saya
di dalam kelas...
sehingga semua orang gelak kan saya...
kalau anda rasa ini satu gurauan...
anda silap....
saya merasa ini satu penghinaan!!!!!!!

mungkin orang lain rasa 
benda nie benda kecil je
sebab tak kena pada diorang....
saya sangat terasa dengan perbuatan anda!!!!

anda boleh memanggil berpuluh nama orang dalam kelas
smbil memandang muka mereka...
tapi
apabila tiba nama saya...
anda menyebut dengan TIDAK IKHLAS..
tanpa 
MEMANDANG WAJAH SAYA....
* Sekali lagi aku ulang statement nie bro *

Jika suatu hari nanti 
perkara ini berlaku pada kau..
jangan kau rasa sedih...
tapi kau perlu rasa bersalah dan sedar diri tu..
sebab kau pernah buat benda yang sama
pada aku bro...
* What you give you will get back.. that's we call KARMA *

sebenarnya...
saya nak cakap satu perkara...
dah lama sangat nak cakap...
tapi takde masa...
tiba2 hal ni jadi..
memang terus rasa nak cakap la...
harap dia baca blog ni...
saya rasa saya tak buat salah apa2 kat "beliau"
tapi secara tiba2 "beliau" bermasam muka dengan saya..
kebetulan pensyarah bagi peluang pada dia pada hari ini...
maka.. peluang itu terbuka luas...
saya dipermainkan....
* You start that's game first... So i will play your game
until the end... i will be a cruel person.. at the same time...
 Please DON'T regret it bro!!!!! *


saya telefon mak
dan ceritakan kesemuannya
pada mak saya...
satu jawapan mak saya
yang membuatkan saya menitis air mata..
" sabar adik.. sabar itu separuh dari iman...
anggap itu juga satu ujian dari ALLAH buat adik...
ALLAH uji sebab dia sayang kita tau...
adik.. kalau dia tak nak kawan dengan adik..
ramai lagi yang nak..
adik tinggal sebulan lebih je kat sana...
nanti dah balik sini.. adik lupakan semua nya...
bila balik melaka.. baru adik tahu siapa kawan siapa lawan..
kalau ada yang contact adik masa cuti tu nanti...
maksudnya mereka kawan adik.. "


NOTA comel :

Thanks ALLAH.... kerana menganugerahkan
saya seorang mak yang sangat memahami anak2 nya....
kepada Hamba ALLAH itu...
saya telah memaafkan kamu..
biar ALLAH membalas semuanya...
satu pesan saya...
kalau awk tak puas hati dengan saya...
atau marah dengan saya...
jumpa depan2..
jangan balas dendam dengan cara kotor....
kalau awak nak bergurau.. ini pesan gua bro!!!!!!
* Bergurau boleh tapi jangan sampai
menyakitkan dan mengecilkan hati orang *


sincerely,
ADEQTOINKTOINK

2 comments:

Anonymous said...

Apasal menggelabah kau ni? jangan fikir kau punya touching je. Benda kecik nak jadikan besar? Apa kes?
Tolong berhenti kn mulut yang bising2 tu. thanks

borakborakADEQTOINKTOINK said...

welcome dan Thanks sebab sudi komen blog saya....
Amboii garangnya anda.... (^_^)
marah siapa sebenarnya nie... kalau marah kan saya.. saya minta maaf la.. saya cuma meluahkan bagaimana kecil nya hati saya ni... orang yang tak kena tak akan faham apa yang dirasa.. macam yang saya tulis di atas... orang akan anggap benda nie benda kecil je... hati dan badan yang merasa tidak akan sama seperti mata yang melihat dan mulut yang mengata....

tapi kalau anda marah kan "beliau".. takpe la.. saya telah memafkan beliau.. (^_^)

what date is today?????? =D

SekadaR UntuK HalwA MatA

Ikhlaslah menjadi diri sendiri agar hidup
penuh dengan ketenangan dan keamanan. .....

Hidup tanpa pegangan ibarat buih-buih sabun.... bila-bila masa ia akan pecah.

SekadaR UntuK HalwA TelingA