Sunday, 27 January 2013

ketika LI...




Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani
Assalamualaikum

Entry kali ini adalah berkisarkan tentang Li. Apa itu Li? Li adalah Latihan Industri. Latihan Industri ini budak-budak politeknik je rasanya yang panggil. Latihan Industri ini lebih kurang macam praktikal lah. Dulu masa baru-baru masuk poli, kitaorang di sogok kan yang kononnya masa kitorang semester 4 akan jalani latihan industri ini... tapi tengok-tengok kitaorang adalah batch pertama yang kena Li semester akhir....
Top tak top la kitaorang ni, masa dengar taklimat kiri kanan kitaorang semua budak junior, kitaorang ni saja budak senior. Yang paling best pensyarah Unit Li siap kenal kan lagi kitaorang dengan adik-adik junior. 
*hahahahahaha... <~~ ketawa EVIL a.k.a Berlagak!! *

Ditakdirkan pada 17 Disember 2012 aku pun tercampak atau lebih tepat mencampak kan diri aku di Putrajaya, bertugas sebagai technician di jabatan ......................
*hehehe... kena rahsia kan, takut nanti korang nak mai culik ceq..*

Malas nak story lebih-lebih.. setibanya di lokasi berkenaan teruih ceq dibagi meja... dan yang paling menyeramkan apabila mereka-mereka bertanya saya boleh buat sistem tak? what a such question? of course i can develop a system because when i was doing my final project, i had develop a system for Gobia Enterprise but i come here to learn about technical, cabling and a little bit network (little only :P) actually i don't like to develop any system because it is too compicated!! 

Ok, Tutup cerita lah. Buat sesi luahan  perasaan la pulak. So jom la skodeng aktiviti saya di pejabat!!
meja yang sangat sibuk. KONONNYA la.. hahaha
sibuk bersama sistem!! dan tepi itu ada buku yang perlu di tulis setiap hari!!


aktiviti rasmi!! hahaha.. ketika mereka tidak nampak!! Makin berisi !!
Meja saya dari sudut hadapan!!


NOTA comel :
walau apa pun terjadi susah ke senang ke sewaktu menjalani Li ini
saya tetap akan tabah hadapi nya, sebab saya yakin tujuan latihan industri ini
disediakan adalah untuk memberi keyakinan kepada pelajar menghadapi
dunia pekerjaan dan ia juga salah satu platform
untuk kita melangkah ke alam pekerjaan.. :)


sincerely,
ADEQTOINKTOINK

No comments:

what date is today?????? =D

SekadaR UntuK HalwA MatA

Ikhlaslah menjadi diri sendiri agar hidup
penuh dengan ketenangan dan keamanan. .....

Hidup tanpa pegangan ibarat buih-buih sabun.... bila-bila masa ia akan pecah.

SekadaR UntuK HalwA TelingA